Monitoring van de opbrengst

Opbrengstmeting

De meest eenvoudige vorm van monitoring is het periodiek vastleggen van de stand van de kWh-teller. Een acceptabele periode is een dagelijkse meting, deze kan door de eigenaar gebruiker zelf worden gedaan.

Globale monitoring

Globale monitoring is het bepalen van het systeemrendement van het zonne-energiesysteem over een langere periode ofwel de systeemopbrengst per geïnstalleerd vermogen [kWh/kWp]. Door dit te vergelijken met de globale instraling van die locatie krijgt u inzicht in het rendement van het systeem. De medewerkers van Agrisun kunnen u hiermee helpen.

Solarlog

solarlog

Monitoringsweergave pc

Voor het monitoren van de zonne-energie opbrengsten installeert Agrisun veelvoudig de ‘Solarlog’. De Solarlog is een datalogger waarmee u zelf de opbrengsten vanaf uw computer, tablet of mobiel in de gaten kan houden. Zo kunt u de opbrengst over meerdere weken, maanden of zelfs jaren weergeven, evalueren en vergelijken. Daarnaast bewaakt u met de Solarlog het zonne-energiesysteem door eventuele storingen te zien. Hierdoor hoeft u niet elke dag naar de omvormer te lopen om te zien dat er energie wordt opgewekt en of alle panelen daadwerkelijk stroom opwekken.

Klik hier om een van onze systemen te bekijken, en te vergelijken met andere systemen.

Bekijk hier ook de vorderingen van ons project Agrisun Cluster en systemen van boven de 30kWp die Agrisun heeft geïnstalleerd.